top of page

Zwangerschap

U bent zwanger? Gefeliciteerd! Ons team staat klaar om u zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en de postpartum periode.

Het team van gynaecologen maakt deel uit van de dienst Gynaecologie-Verloskunde van het AZ Voorkempen, te Malle. Hier vinden alle bevallingen plaats. Op de materniteit staat een ervaren en enthousiast team van 30 vroedvrouwen, onder leiding van Mevr. Marijke Heymans, klaar om u te begeleiden bij één van de meest ingrijpende en blijde gebeurtenissen uit uw leven. Alle info over bevallen in AZ Voorkempen kan u terugvinden via deze link. Er worden ook verschillende infoavonden en rondleidingen georganiseerd op de verloskamer en materniteit.

 

Opvolging van de zwangerschap

Tijdens een ongecompliceerde zwangerschap zien we u graag elke 4 week op controle, meer frequent naar het einde toe. Afhankelijk van uw voorgeschiedenis en/of specifieke situatie tijdens de huidige zwangerschap kan hiervan afgeweken worden. Deze controles vinden plaats bij de gynaecoloog en/of de vroedvrouw. Tijdens deze controles zal o.a. uw gewicht, bloeddruk, urine worden gecontroleerd en zal er een echografie worden verricht. Rond 12-20-30 weken wordt er een structurele echografische controle uitgevoerd.

 

Tijdens de zwangerschap zal er rond 12 en 26 weken een bloedname gebeuren. Dit voor screening naar bepaalde infectieziektes, bloedgroep bepaling, irregulaire antistoffen, schildklierfunctie, NIPT test en screening voor zwangerschapsdiabetes. Op indicatie kan een bloedname herhaald worden later in de zwangerschap. Rond 35 weken wordt er ook gescreend naar GBS.

 

AZ Voorkempen biedt met de POP-poli ook de mogelijkheid voor psychische ondersteuning tijdens de perinatale periode (voor, tijdens en tot 1 jaar na de zwangerschap). POP is een multidisciplinaire samenwerking tussen psychologie, psychiatrie, verloskunde en pediatrie. Ouders met emotionele of psychische klachten kunnen hier steeds snel terecht.

 

U kan hier terecht voor meer informatie

Heeft u zelf een vraag?

Blijf niet zitten met vragen!

Maak online een afspraak of contacteer ons en we helpen u graag verder.

bottom of page